Det kan være belastende at skulle soppe rundt i badet hver morgen, mens man kan lugte stanken af kloak i hele hjemmet. Der er heldigvis gode råd, hvis man vil slippe for det. Sørg for at vedligeholde afløbet, hvis du skal slippe for fæl lugt og soppebad til fødderne hver morgen.

Rengør gulvafløbet månedligt

Hvis du skal slippe for besvær med gulvafløbet, handler det først og fremmest om at rengøre det hyppigt. Sørg for, at du får rengjort afløbet en gang om måneden. Sørg først for at fjerne risten, som muligvis er fastgjort med skruer. Er det tilfældet, må man blot fjerne gulvristen ved hjælp af en skruetrækker.

Tag derefter afløbsskålen op. Start med at fjern alt snavs og hår med brusehovedet. Brug gerne handsker. Rens derefter vandlåsen på samme måde. Har du svært ved at finde vandlåsen, skal du ikke undre dig. Den kan være op til 50 cm fra gulvet. Det er bare at grave hånden ned og finde den.

Indbyggede vandlåse kan gøre det sværere at rense dit gulvafløb

Det er dog ikke altid helt ligetil, når man skal rengøre afløbet i gulvet. De fleste indbyggede våndlåse har gummiringe, der kan være svære at få op, men som også skal erstattes med nye fra tid til anden. Ringene har nemlig med at blive møre med tiden, hvilket ofte kan betyde at den skal udskiftes. Man kan dog nemt købe en ny gummiring ved de fleste vvsafdelinger i landet, og det er med sikkerhed besværet værd, når først den er installeret.

Udover at det kan blive nødvendigt at skifte enkelte dele, har rengøringen også en stor betydning. Det betyder, at man skal sørge for at rengøre afløbet løbende, for at undgå at der opsamler sig store mængder af hår og snavs der blokerer i afløbsrøret. Der findes flere forskellige rengøringsmidler som kan benyttes til dette formål.

Når du i sidste ende har fået rengjort, skyllet og ordnet dit afløb, kan du se frem til en hverdag, der bare starter bedre ved morgenbadet. Det skal blot gøres en gang om måneden. Leder du efter et gulvafløb der er nem at rengøre, findes der flere på markedet som du passende kan kigge nærmere på. Sørg også for at læse producentens vejledning for, hvordan dette gøres uden at beskadige de forskellige dele i gulvafløbet.