Det er blevet meget populært at benytte sig af et ganske bestemt element i badeværelset. En brusevæg- eller dør bliver i højere grad benyttet i de danske badeværelser, og det er ikke tilfældigt. Badeværelsesmoden har nemlig fået fokus på de åbne rum og på at skabe naturligt lys fra for eksempel vinduer. Derfor bliver en brusedør af glas brugt i større og større omfang, mens man samtidig oftere maler væggene hvide, så lyset har de mest optimale muligheder for at sprede sig i rummet.

Denne løsning har gjort, at selv små badeværelser kan blive rummelige og åbne. Specielt bruseglassets gennemsigtighed har bidraget til, at man ser mere lyse og åbne toiletter og badeværelser. Dette kan dog kun lykkedes, hvis man sørger for at vedligeholde sine brusevægge- og døre ordentligt. Her får du en udførlig guide, der sørger for, at dine glasvægge til brusekabinen altid er i ordentlig stand.

Sådan vedligeholder du din brusedør

Der er to ting, man skal huske på, hvis man skal vedligeholde sine brusedøre af glas ordentligt.

  • Sørg for at din brusedør bliver rengjort ordentligt
  • Sørg for at udskifte de bærende elementer

Først og fremmest er det vigtigt, at man plejer og rengør væggen til brusekabinen ordentligt. Det betyder, at man skal tørre glaspladen, når man er færdig med at bade. Herudover skal man også sørge for at rengøre glaspladen for kalk en gang imellem. Dette gøres bedst med varmt vand eller et meget mildt rengøringsmiddel.

Man skal dog også sørge for at udskifte elementer fra brusevæggen fra tid til anden. Dette gælder for eksempel hængslerne, der både skal smørres og udskiftes, hvis brusedøren skal forblive så funktionel, som den var, da den blev købt. Følger du disse lette trin, kan du være sikret, at dit glasdør til brusekabinen holder i rigtig mange år og samtidig ser pæn ud.

Få flere ideer til valg af din glas brusedør her