Mange danskere tror fejlagtigt, at det er umuligt at slippe af med alger på fliser, træ og tag, når man først er blevet ramt. Men det er langt fra sandheden, det kan nemlig klares med en algebehandling og lidt know-how. Heldigvis. Danmark er nemlig et af de lande, hvor alger er de bedste chancer for at leve. Dette skyldes det omskiftelige vejr, der skaber et meget fugtigt klima, hvilket er perfekt til algerne og som giver dem mulighed for at sprede sig på meget kort tid. Det er primært den store blanding af sol og regn, der gør problemet med alger så stort herhjemme.

Netop fordi det er så svært at undgå de grønne alger i Danmark, er det endnu vigtigere at den danske befolkning bliver klar over, at det er muligt at stoppe den grønne masse. Det er ofte i løbet af foråret, inden sommeren for alvor får fat, at man udfører en algerens. Dette skyldes det varmere vejr, der gør det nemmere at få fat i de grønne alger.

Algebehandling: Sådan får du bugt med algerne på dine fliser

Der er flere metoder, man kan anvende i kampen mod algerne. Det hele afhænger af, hvor svært et tilfælde, der er tale om. For mange boligejere viser det sig, at de kommer langt med en algebehandling, der består af en hård børste eller kost og rindende vand. Ofte kan det sagtens vise sig nok til at fjerne den grønne belægning. Her er der også algerens på markedet, der kan gøre arbejdet lettere. Det kunne for eksempel være fliserens, der er produceret til at rense fliserne for alger og andet snavs. Dette er et meget effektivt middel, der uden tvivl vil være en god medhjælper i kampen mod algerne.

Når man udfører en algebehandling af fliser, tag eller facade, er det vigtigt at sikre sig, at det er godkendt for at det må bruges i praksis. Se derfor altid efter, om den algerens du påtænker at bruge, er mærket som godkendt før anvendelse.