Mange el-installatører i Danmark oplever, at de mangler arbejdskraft. Dette er også tilfældet i Hillerød. Det hele kommer an på udbud og efterspørgsel. Og i øjeblikket er efterspørgslen større end udbuddet. Det vil sige, at antallet af elektrikere er mindre end det antal, som firmaerne har brug for. Og som det ser ud nu, så er det en stigende tendens.

Selvom det altid er godt, at der er mange opgaver til elektrikerne, så kan manglen på dem i Hillerød i værste tilfælde betyde, at man må sige nej til de opgaver, man får tilbudt. Og det vil være et stort slag mod hele branchen.

At der mangler kvalificeret arbejdskraft er en bred tendens i håndværker-industrien. Og i elektriker-branchen er det særligt, når der skal bygges, at der mangler elektrikere.

Flere tiltag vil betyde flere elektrikere

En af de ting, man altid har været gode til hos el-installationsfirmaer, er at hyre lærlinge. Men i øjeblikket er der brug for endnu flere lærlinge. For at skaffe flere lærlinge, så skal der også være flere, der søger ind på uddannelsen. Derfor bliver man også nødt til at gøre folk mere opmærksomme på, hvad de kan få ud af elektriker-uddannelsen. Og her er der flere fordele at nævne. Man kan blandt andet få elevløn, når man er i lære som elektriker. En anden ting, der kan være et trækplaster, især for unge som ikke kan lide at sidde på skolebænken, er, at det er en uddannelse, hvor de får lov til at få fingrene i arbejdet. Det vil sige, at de får lov til at lave noget i praksis i stedet for at sidde og have klasseundervisning hele tiden.

En anden ting, der kan hjælpe firmaerne er, hvis man kan trække uddannede elektrikere, som ikke arbejder med faget til dagligt mere, tilbage i branchen. Ved at gøre dette vil de få erfarne medarbejdere, som vil kunne udføre et stykke arbejde fra dag et.

At manglen på elektrikere er så enorm, betyder at jobmulighederne i faget er ret store. Dermed vil firmaerne stå med åbne arme for at tage i mod dig, hvis du vælger at uddanne dig til elektriker. Og dette gælder også i Hillerød.