En stor del af vores liv bruger vi på at sove. Derfor er det vigtigt, at din nattesøvn bliver så god som mulig. Vi fungerer nemlig langt bedre i hverdagen, når vi er udhvilet og her spiller din seng en rigtig stor rolle. Flere undersøgelser viser, at der kan være stor forskel på, hvor godt vi sover om natten, afhængig af hvilken seng og madras vi ligger på. Kvalitetssenge behøves dog ikke at koste en bondegård og det er bl.a. det vi vil sætte fokus på i denne guide. Det kan også være svært selv at vurdere, hvad en god seng egentlig er. Du kender det sikkert når du besøger sengespecialister og tester forskellige madrasser. Er den for blød, hård eller lige tilpas? Hvis din krop er vandt til en blød madras, så kan det være svært for den at føle sig tilpas på en hård boxmadras. Det er derfor ofte en tilvænningssag og det gør ikke valget lettere.

Den dyreste boxmadras er ikke altid testens bedste

Har du læst forbrugertest af senge og boxmadrasser, så har du måske oplevet, at det sjældent er de dyreste der vinder. Det er nemlig ikke altid, at skum er bedre end fjedre som materiale. F.eks. er boxmadrasser fra Mood, Soulmate og Jensen eksempler på, at kvalitet og design ikke behøves at koste en bondegård. Disse er dog blot få mærker der leverer de populære boxmadrasser, elevationssenge og continentalsenge, som mange forbrugere efterspørger. Det er derfor en god idé, at lytte til fagfolk inden du vælger at købe en ny seng. Mulighederne er rigtig mange og der er ofte tale om en smagssag.

Lever din seng op til forventningerne – ellers ombyt

At svare på om sengen er god eller dårlig kan være svært når du står i butikken. Det er nemlig ofte først noget du finder ud af efter nogle dage, når din krop har haft tid til at tilvænne sig det nye underlag. Din ryg er med andre ord meget kræsen og har den været vant til et blødt underlag, så vil den typisk ”brokke sig” de første dage du bruger den. Det er altså først herefter at du virkelig får indtryk af, om sengen lever op til dine forventninger. Derfor er det også vigtigt, at der er mulighed for ombytning indenfor en længere periode. Derudover bør du vælge en boxmadras og seng med garanti på fjedrebund og selve madrassen.

At vælge ny seng og boxmadras er på ingen både en let opgave. Ikke nok med findes der et hav af forskellige modeller på markedet, det kan også være svært at vurdere, hvilken seng der er bedst. Vores bedste råd er derfor at alliere dig med en sengeekspert, så du kan få kyndig vejledning indenfor dit prisbudget. Husk i øvrigt på, at det langt fra altid er de dyreste senge som er bedst. Vores erfaringer viser at det ofte er noget midt imellem, hvor kvalitet og pris går hånd i hånd. Vi håber at denne guide har hjulpet dig videre i din søgen og vi ønsker dig en god nattesøvn.