Alt for få danskerne har de sidste år taget en beslutning om at skifte a-kasse, på trods af at den aftale, de havde, måske både var for dyr og for dårlig. Den umiddelbare forklaring på dette problem, er at folk simpelthen finder det for vanskeligt at udskifte den aftale de har, hvorfor mange føler, at de stiller sig selv i en risikabel situation, hvis de prøver at opsige deres nuværende aftale. Sådan er virkeligheden dog ikke. Det er faktisk meget nemt at skifte a-kasse, og det kan gøres helt risikofrit.

Spar penge ved at skifte til en billig a-kasse

Der kan være mange penge at spare, hvis man finder den rigtige aftale. Faktisk bruger rigtig mange danskere for mange penge på den aftale, de har, hvis de skulle stå uden job. Lige nu er der hvert år flere hundrede kroner at spare mellem den dyreste og billigste a-kasse (sammenlign) og det er derfor en god idé, at træffe en individuel beslutning i stedet for bare at tage den a-kasse, som bliver tilbudt af din arbejdsgiver, eller som den virksomhed, du arbejder i, har et godt forhold til. Du kan med andre ord tit finde en billig a-kasse med de samme vigtige fordele, der passer til dit fag.

Alle a-kasser er nemlig bundet af den samme lovgivning, og du får derfor i vid udstrækning den samme service og de samme ydelser, hvis du pludselig skulle stå uden arbejde, uanset hvilken aftale og hvilken virksomhed, du er knyttet til.

Når man snakker om muligheden for at få dagpenge, er det altså afgørende, at man overvejer, hvor i landet man kan få den billigste aftale, så man ikke skal bruge unødige penge. Dagpengesatsen er jo, trods alt, fastsat af staten, og det vil sige, at du nok skal få de penge, du er berettiget til, også selvom du ikke har betalt det hvide ud af øjnene i din a-kasse.