En undersøgelse viser, at danskerne ikke ved, hvor eller til hvem man skal henvende sig for at få hjælp til alkoholbehandling. Det er organisationen Blå Kors Danmark, der har foretaget målingen, der viser, at fire ud af ti danskere er i tvivl.

Har du eller en af dine nærmeste brug for rådgivning i forhold til et alkoholmisbrug, så er der hjælp at hente gennem din kommune. I landets større byer findes der desuden behandlingscentre, som står klar til at afvænne, behandle og rådgive, hvis det skulle blive nødvendigt.

Sådan gør du, hvis du eller en af dine nærmeste har brug for alkoholbehandling:

  • Det første, og ofte også det sværeste, er at erkende nødvendigheden af hjælp
  • Kontakt et behandlingscenter, der kan sætte processen med alkoholbehandling i gang
  • Sammen med en behandler kan I sammensætte et forløb/program, som kan hjælpe dig eller din nærmeste videre mod en ædru tilværelse

Det kan være et stort problem, hvis den danske befolkning ikke ved, hvad man skal gøre, hvis man har brug for behandling for alkoholisme eller lignende. Mange alkoholikere kan være svære at overbevise om, at de har behov for ambulant alkoholbehandling. Nogle kan have succesfulde karrierer kørende, og kan dermed ikke se, at de har gang i et misbrug.

En af de største fejl, som vi danskere går rundt og bilder os selv ind, er, at alkoholikeren kun er ’manden på bænken.’ Sådan hænger det ikke sammen – slet ikke. Alkoholisme viser sig i mange forskellige størrelser og i alle lag af samfundet.

Man skal ikke være nervøs for at kontakte et behandlingscenter – det kan kun gavne. Desuden foregår samtalen ganske anonym, hvis det ønskes. Det vigtigste er, at man erkender at man står med et problem og at man tager hånd om det.