Når du skal vælge køreskole i Hillerød så kan det være svært at finde hoved og hale i, hvilken der vil være bedst for dig. Det vil ofte være nærliggende at tage den, der er den billigste, men det vil ofte være svært at gennemskue, om der så kommer andre ting oveni prisen. Mange af skolerne kører nemlig med en masse gode tilbud, men hvor nogle af de vigtige ting som for eksempel turen ud på køreteknisk anlæg ikke er inkluderet. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i tingene, før du vælger den køreskole, der skal ende ud i, at du får dit kørekort.

Her får du 6 gode råd, som kan hjælpe dig til at vælge den helt rigtige køreskole:

  1. Få råd fra andre med nylige erfaringer: Hvis nogle fra din vennekreds eller fra din familie for nyligt har taget kørekort, så kan du starte med at spørge dem til råds. Enten har de haft en dårlig oplevelse, som betyder at du kan styre uden om den pågældende køreskole, eller også har de haft en god oplevelse, som gør, at de kan anbefale en given skole. Det er altid godt at spørge dem, man kender. Desuden kan det være rigtig godt at søge efter anmeldelser på eksempelvis Truspilot og Facebook.
  2. Søg efter råd hos troværdige og uafhængige kilder: Rådet For Sikker Trafik og Konkurrence- og forbrugerstyrelsen har begge to en masse gode råd til, når du skal finde det rette sted at tage dit kørekort. De er begge objektive, og du kan derfor stole trygt på dem.
  3. Kig på flere forskellige skoler: Det er altid godt at tjekke op på flere forskellige skoler, så du har noget at sammenligne med. Det vil samtidig altid være en fordel at have flere valgmuligheder.
  4. Tjek køreskoler hos Ankenævn for Køreundervisning: Her er der en liste over skoler, som ikke følger nævnets afgørelser. Det vil være en god rettesnor for, hvilke skoler du kan stole på, og hvilke du ikke kan stole på.
  5. Om de er medlem af en brancheorganisation: I samme stil som med punkt 4, vil det være en god rettesnor, hvis de er medlem af en brancheorganisation som for eksempel Dansk Kørelærer-Union (DK-U) og Danske Kørelæreres Landorganisation (DKL).
  6. Duk op til den gratis introduktion: Mange skoler har en gratis introduktion. Her kan du også få talt med kørelæreren på den pågældende skole. Her kan du for eksempel spørge om, hvad der er inkluderet i prisen – er ekstratimer, førstehjælp, køreprøve, evt. selvrisiko på manøvrebane og køreteknisk anlæg inkluderet?

Følger du disse råd, så er du godt på vej til at erhverve dit næste kørekort. Det gælder om at sætte sig ind i så mange aspekter som muligt.