Kigger man på markedet, så findes der utroligt mange forskellige gulvafløb at vælge imellem. Det kan derfor være utroligt svært at vælge det rette, når man står foran at skulle indrette sit nye badeværelse. Det er nemlig utroligt vigtigt, at man tager hensyn til og husker på en række ting. For at blive tilfreds med sit valg af gulvafløb er det vigtigt, at man vælger en model, som stilistisk og æstetisk passer ind til resten af badeværelset. Passer designet med valget af brusevæg og badeværelsesgulv, så er du på rette vej.

Her er tre råd, som du skal være opmærksom på ift. valg af gulvafløb

Du skal tænke over følgende ting, når du skal vælge det korrekte afløb til gulvet:

  • Gør dig bevidst om, hvordan dit gulvafløb skal se ud.
  • Husk på, at det altid er bedst, hvis man kan skjule afløbet
  • Det vigtigste er altid at tænke praktisk. Det kan spare dig for meget tid med rengøring og vedligeholdelse

Et linjeafløb, der er placeret langs væggen, er en rigtig god idé, hvis der er plads til at placere det sideløbende med væggen. Typisk vil der være bedst plads til sådan en løsning i kvadratiske brusekabiner, mens at et hjørneafløb må siges at være den bedste løsning i trekantede kabiner. Herefter er det nødvendigt at lave et mindre fald mod afløb på nogle ganske få grader, så vandet render ud til siden og ned i gulvafløbet. Dette fald er typisk så svagt, at det ikke bemærkes med det blotte øje, hvilket gør det til en elegant løsning i både små og store bruserum.

Det kan også være en god idé at tænke over, at man kan lave gulvafløb i samme materialer som badeværelsesgulvet er produceret i. Det betyder, at afløbet vil gå igen med gulvet og på den måde ikke vække uønsket opsigt. Der er mange andre ting på et badeværelse, som man hellere vil have skal tage opmærksomheden. Men husk, at det vigtigste er at have styr på hele praktikken omkring valg af gulvafløb.

Du kan hent mere inspiration og se flere billeder i højere opløsning til de omtalte linie- og hjørne gulvafløb på http://www.unidrain.dk/produkter/gulvafloeb/