Solcelleanlæg monteret på taget af et privat husDer er stort behov for grøn omstilling, hvis man kigger på verdens storbyer. Den store CO2 udledning har nemlig ikke kun påvirkning på temperaturene. Den påvirker også dyreadfærd og bestemmer, hvor fuglene flyver hen, og hvor de pludseligt undgår at komme. Hvis storbyernes tilstedeværen ikke skal ødelægge den klode, de er placerede på, skal man tænke i grønnere initiativer, der kan skabe en bæredygtig omstilling. I denne proces er solceller og miljørigtig energi en meget vigtig faktor.

Solcelleanlæg skal præge huse og virksomheder

Skal de lade sig gøre at skabe en mere grøn storby stiller det store krav til de boliger og virksomheder, der er placeret i storbyen. Her skal man i højere bruge de store fabrikshaller og indkøbscentre til at udnytte naturens energi. Det betyder, at man benytter det store potentiale, der for eksempel er ved at placere solcelleanlæg på store tagarealer. Her kan solcelleplantager give energi til store virksomheder, ligesom de vil være placeret meget optimalt i forhold til at opnå optimal effekt igennem solcellerne.

Ser man på andre perspektiver skal boligblokke også hjælpe til med den grønne omstilling. Her kan altaner for eksempel udnyttes til at sætte solcelleanlæg op, der kan samle energi til hjemmet.

Politiske initiativer skal fremme brugen af solceller

Ydermere peger flere politikere også på, at der skal skabes flere politiske initiativer, der kan fremme brugen af solcelleanlæggene i storbyen. Mens der i forvejen er tilskud, når boliger beslutter sig for at, at de vil erhverve sig solceller, bør der ifølge mange politikere være en støre gevinst, når virksomheder satser på en grøn økonomi, hvor man basere sin produktion på miljørigtige energikilder og initiativer, der i sidste ende kan være altafgørende for den jord, vi bor på. I København ses billedet allerede meget, mens man i andre storbyer halter kraftigt efter, når det kommer til at udnytte den vedvarende energi. I Paris har man kun fem procent af den nødvendige vedvarende energi.

Del denne guide med andre:Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest