Solcelleanlæg monteret på taget af et privat hus

Jeg er netop vendt hjem fra en tur rundt i danske land og én af de mange oplevelser jeg fik på rejsen var, at utrolig mange hjem idag har monteret solceller på taget! For kort lige at opridse fordelen ved solcelleanlæg, så er det, at du kan få en langt mindre EL-regning, da ved selv at producere din strøm igennem solenergi. Det lyder utrolig smart og det synes jeg faktisk også det er! Strøm er ikke billigt i Danmark og på trods af et solcelleanlæg er en større investering for de fleste, vil det altid tjene sig hjem efter en årrække. Antal år det tager, afhænger selvfølgelig af dine solpaneler og opsætning.

Hvad du skal være opmærksom på før du køber et solcelleanlæg

En af de ting du skal være særlig opmærksom på, når du er fast besluttet om at anskaffe dig et solcelleanlæg er kvaliteten! Der findes rigtig mange anlæg derude, og også anlæg som ikke giver dig fuld valuta for pengene. Det er bl.a. vigtigt, at du vælger et solcelleanlæg som har en høj produkteffektivitet, lang garanti og at leverandøren tilbyder en professionel installation. Det sidste er især vigtigt, da garanti på dit solcellepanel kun kan gives, hvis der er en professionel solcellespecialist der har installeret dit anlæg. Du skal med andre ord ikke gå i tankerne om selv at installere det, da det kan blive en meget dyr fornøjelse! Der er mange ting man skal være opmærksom på og monteringen skal være iorden, da solcelleanlægget ellers kan risikere at falde ned, f.eks. i tilfælde af storm eller lignende belastninger.

Er solceller fremtidens energikilde?

Det kan du være helt sikker på. Solenergi bliver allerede brudt i adskillige produkter idag, ikke kun i solcelleanlæg. Solceller eksisterer i alt fra den lille lommeregner til store el-drevne biler. Det er idag hvad man vil kalde en moden teknologi og prisen på et solcelleanlæg er faktisk faldet de sidste år, i takt med at producenterne er blevet bedre til at udvikle systemer, der har en større effektivitet til billigere penge. Med andre ord kan du idag roligt gå ud og investere i denne teknologi. Hvis du vil vide mere om solcelleanlæg, har jeg inkluderet nogle artikler, hvor du kan hente mere inspiration. En god ting er nemlig, at du investerer lidt tid i at undersøge markedet, før du køber.

Del denne guide med andre:Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest